A kezelés menete

A módszer „a kevesebb néha több” alapelven működik, vagyis előfordulhat, hogy a kezelés csak egy pár fogásból áll. Ennek a minimalizmusnak az a célja, hogy az agy figyelmét szigorúan egy célzott impulzusra, és annak segítségével a helyrehozandó területre irányítsa. Éppen ezért a kezelőben nem szól zene, és munka közben csak a legszükségesebb beszélgetés zajlik.

Egy másik, a Bowen technikára jellemző sajátosság a fogások közé beiktatott különböző hosszúságú szünetek alkalmazása. Ezalatt a test befogadja a beérkezett ingert, és van idő a válaszreakció kialakulására/beindulására is anélkül, hogy ezt egy újabb hatás megzavarná.

A célzott, lágy fogásokat leginkább közvetlenül a bőrön végezzük, de vékony, laza ruházatban is végrehajtható a kezelés. Időtartama általában 15-45 perc.

A kezelés közben a test ellazul, a vegetatív idegrendszernek köszönhetően a kezelt relaxált állapotba kerül. Bizonyos fogások speciális érzeteket válthatnak ki. A kezelés során tapasztaltak teljes egészében egyénfüggő megfigyelések, gyakran semmiféle érzetről nem tud beszámolni a kliens. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a kezelés hatástalan volt: a testben az elkövetkezendő napokban is tovább zajlik a bevitt információ feldolgozása és a válaszreakció kialakulása. Ebbe a folyamatba nem avatkozunk bele, ezért a kezelések között 5-10 nap szünetet tartunk. Annak érdekében, hogy a szervezet zavartalanul dolgozhassa fel a célzott fogásokat, a kezelést megelőző 4, illetve azt követő 5 napban nem javasolt egyéb manuálterápiás beavatkozáson részt venni, beleértve a különböző masszázstípusokat is.

A Bowen technika minimális ellenjavallat mellett, bármely életkorban – a babáktól az idősekig egyaránt –  és egészségi állapotban alkalmazható.

Árak

  • felnőtt: 10.000 Ft / kezelés
  • babáknak, kisgyermekeknek  6 éves korig: 6.000 Ft / kezelés

Amennyiben nem tud megjelenni a kezelésen, az időpont 24 órával korábban díjmentesen lemondható. 24 órán belüli lemondás, ill. a megbeszélt időpont elfelejtése esetén a következő alkalommal 6000ft készenléti díj fizetendő.

Ajándékkártya vásárolható!